ورزشی

سید صالحی: تعویض قایدی و قدوس درست نبود/ می‌توانیم از عدم تمرکز دفاع ژاپن استفاده کنیم

کارشناس فوتبال گفت: به نظرم تعویض قایدی و قدوس در بازی با تیم ملی سوریه درست نبود و سمت چپ تیم ملی از کار افتاد.
سید مهدی سید صالحی کارشناس فوتبال درباره برد تیم ملی فوتبال ایران برابر تیم ملی سوریه وصعود به مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا اظهار کرد: قبل از بازی همه کارشناسان اذعان کرده بودند که سوریه تیم تدافعی  است و در خط حمله نمی‌تواند کاری انجام بدهد و در دفاع سختکوش هستند و سعی می‌کنند کناره‌های زمین  و عمق خود را ببندند و فاصله بین دفاع و هافبکشان به هم نزدیک است.
او افزود: تیم ملی کشورمان بازی را هجومی شروع کرد و ملی پوشان توانستند موقعیت‌هایی را روی دروازه حریف خلق کنند و با بی دقتی توپ‌ها از دست رفت و مهدی طارمی توانست پنالتی را تبدیل به گل کند و بعد از آن بازی در دست ایران بود و آن‌ها قدرت آن چنانی در حمله نداشتند و بیشتر دنبال این بودند که از تک موقعیت‌ها و اشتباهات فردی دفاع ما استفاده کنند.
سید صالحی گفت: زمانی که ما بازی مالکانه انجام می‌دهیم، هافبک‌ها و مهاجمان حریف را در ضد حمله فراموش و گم می‌کنیم و در این بازی این  اتفاق افتاد و سوری‌ها توانستند از عمق دفاع ما استفاده کنند و یک ضربه پنالتی به دست آورند و توپ را  به گل تبدیل کنند. بعد از آن اخطار‌هایی که در نیمه اول و دوم گرفتیم یک مقدار کارمان را سخت کرد و اتفاق بدی رخ داد و مهدی طارمی کارت زرد دوم را گرفت و ۱۰ نفره شدیم.
کارشناس فوتبال تصریح کرد: من احساس می‌کنم با تمام احترامی که برای کادر فنی قائل هستم زمان پنالتی سوریه، تعویض سامان قدوس و مهدی قایدی درست نبود به خاطر اینکه قایدی می‌توانست نفر مقابل خود را یک بر یک را بردارد، اما محبی بازیکن پا به توپ نیست. محبی بازیکنی هست که در فضا و عمق خوب بازی می‌کند و او از توپ‌هایی که بفرستید از سرعتش می‌توانست استفاده کند. از آن طرف، سامان قدوس بازیکن بازیساز است و با آمدن امید ابراهیمی به زمین مسابقه، ما ۲ بازیکن در هافبک دفاعی داشتیم که بیشتر توپ را به عرض و کناره‌ها می‌بردند و نمی‌توانستند از عمق خط دفاع حریف استفاده کنند. به نظرم  آمدن محبی به جای قایدی  سمت چپ تیم ملی از کار افتاد. حملاتی که در نیمه اول و شروع نیمه دوم از سمت چپ داشتیم را دیگر آن اتفاق رقم نخورد.  بعد از  ۱۰ نفره شدن، سوریه آن چنان تیمی نبود که  بخواهیم عقب بنشینیم و توپ در دستمان باشد. در هر صورت بازی به  ضربات پنالتی کشیده شد و تیم ملی کشورمان توانست بازی را پیروز شود.
سید صالحی درباره اینکه همه انتظار داشتند که با گل‌های زیاد سوریه را ببریم، اما بازی را سخت کردیم، گفت: نه، امسال جام ملت‌های آسیا این طور نیست که بتوانید گل‌های زیادی بزنید. به طور مثال تیم ژاپن در مقابل تیم ویتنام ۲ بر یک عقب افتاد و ۴ بر ۲ پیروز شد. اردن برابر کره جنوبی به تساوی رسید. فوتبال آسیا در حال پیشرفت است. تیم ملی سوریه ساختار دفاعی خوبی داشت، اما برنامه‌ای برای حمله نداشت. اگر عمر خربین چند سال گذشته بود به نظرم اتفاق بدی برای تیم ملی کشورمان رخ می‌داد. بازیکنان زهر داری در خط حمله نداشتند که بخواهند دفاع ما را به چالش بکشند و روی یک اتفاق و حادثه از عمق دفاعی ما استفاده کردند و یک پنالتی گرفتند.
کارشناس فوتبال خاطر نشان کرد: زمانی که تیم ملی ما ۱۰ نفره شد، تیم سوریه آن چنان حملاتی روی دروازه ما نداشت و فقط مالکیت توپ را در زمین خودشان داشت. کیفیت لازمه را تیم سوریه نداشت، اما در هر صورت بازی مشکل پیدا کرد. اگر تیم ملی می‌توانست گل دوم را در نیمه اول بزند بازی خیلی راحت‌تر و ساده‌تر می‌شد، اما این اتفاق رخ نداد و بازی ۱۲۰ دقیقه طول کشید.
او درباره اینکه ساختار دفاعی تیم ملی فوتبال را در این بازی چطور ارزیابی می‌کند، گفت: این مشکل را از بازی اول داشتیم. زمانی که بازی مالکانه ارائه می‌دهیم و توپ در اختیار ما هست دفاع وسط و هافبک‌های میانی ما بازیکنان مقابل خود را گم می‌کنند و نگاهشان به توپ است به جای اینکه به بازیکن حریف باشد. مهاجم سوریه از عمق خط دفاع ما حرکت کرد و اگر دفاع ما این مهاجم را تحت پوشش قرار می‌داد شاید او با بیرانوند تک به تک نمی‌شد و ضربه پنالتی نمی‌گرفت. با توجه به اینکه آن سخت گیری در دفاع ما نبود آن اتفاق رخ داد، اما در مجموع تیم سوریه حملات آن چنانی روی دروازه ما نداشت که ما بگوییم دفاع‌های ما را به چالش کشید و بیشتر توپ در اختیارشان بود و توانستند بازی را به وقت‌های اضافه بکشانند.
سید صالحی درباره عملکرد مهدی طارمی در این بازی را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: زمانی که مهدی طارمی تا آن قسمت زمین می‌آید نشان دهنده تلاشش است. البته طارمی را نسبت به بازی‌های قبل کم کارتر دیدم. در نیمه اول طارمی به جز صحنه پنالتی زیاد در بازی نبود و از جریان بازی بیرون بود، اما در نیمه دوم همان اوایل بازی پنالتی رخ داد و بعد از آن طارمی اخراج شد. طارمی بازیکن تاثیرگذار تیم ملی  کشورمان است و حضورش  در کنار سردار آزمون مخصوصا در بازی با امارات نشان داد که ۲ گلی که زدیم از تجربه و تفکر طارمی و آزمون و هماهنگی و زوج سازی این ۲ نفر به دست آمد. طارمی در بازی بعدی نیست، اما امیدوارم بعد از آن بتواند جبران کند.
کارشناس فوتبال درباره اینکه بازی بعدی با تیم ملی ژاپن در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: تیم‌های شرقی از جمله ژاپن و کره جنوبی مالکیت و سرعت بازی شان در زمین حریف خیلی بالا است. ما مالکیت بازی در مقابل سوریه  داشتیم، اما سرعت انتقال توپمان به مانند ژاپن نبود. کار‌های ترکیبی  و فنی ما نسبت به ژاپن پایین‌تر است. بازی ژاپن و بحرین را نگاه می‌کردید  ژاپنی‌ها مالکیت بازی داشتند و کار‌های ترکیبی و جابه جایی خوبی داشتند. از همه مهمتر این است که اگر ما بخواهیم جلوی ژاپن بالا بازی کنیم مطمئنا به مشکل بیشتری می‌خوریم، چون ژاپن از عمق دفاعی به خاطر سرعت بازیکنانش به راحتی استفاده می‌کند.
او افزود: ما مقدار ژاپن از این نظر ضعف داریم که مالکیت توپ ژاپن از ما بالاتر است و خیلی راحت در زمین حریف از پرس در می‌آیند و خیلی راحت توپ را از سمت چپ به راست می‌برند و کار‌های ترکیبی انجام می‌دهند. تیم ملی ژاپن سرعت بالایی دارد و  بازیکنانش حرکات بدون توپ را به خوبی انجام می‌دهند و خلق موقعیت بهتری دارند.
سید صالحی درباره اینکه تیم ملی ایران باید برابر ژاپن چه راهکاری در نظر بگیرد تا بتواند برنده شود، گفت: تفکرات قلعه نویی برابر ژاپن باید این باشد که عقب بازی کرده  و سعی کنیم از هافبک‌ها و مهاجمان سرعتی بهره ببریم. به نظرم  سیستمی که قلعه نویی برابر ژاپن باید در نظر بگیرد سیستم ۴-۱-۴-۱ باشد و یک بازیکن در جلوی خط دفاعی مان داشته باشیم و  با ۴ هافبک  و با یک مهاجم بازی کنیم و سعی کنیم که در  کناره‌ها از بازیکنان سرعتی  بهره ببریم که بتوانیم از عمق و کناره‌های ژاپن استفاده کنیم. در این تورنمنت خط دروازه ژاپن نسبت به خطوط دیگر ضعیف‌تر است و خط دفاعش هم تمرکز لازم را ندارد و می‌توانیم از عدم تمرکز خط دفاع ژاپن استفاده کرد، اما خط هافبک و حمله اش بسیار توانمند هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا