سیاسیمهم ترین اخبار

فعال اقتصادی روس: ایران را نمی‌توان نادیده گرفت

باید جهان به اهمیت ایران پی ببرد، موقعیت جغرافیایی این کشور را نمی‌توان دور زد و نادیده گرفت.

به گزارش بانک برتر به نقل از ایبنا، نیکولای دونایف که اخیرا همراه با هیأتی از بازرگانان روس در نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران IRAN EXPO ۲۰۲۴)) به تهران سفر کرده بود، در مصاحبه‌ای افزود: واقعیت‌های جغرافیایی و مسیر‌های مرسوم را نباید نادیده گرفت، از جمله اینکه مسیر ایران، نزدیکترین مسیر زمینی از شمال به هند است.

این فعال اقتصادی روس خاطرنشان کرد:برای عبور از مسیر‌های دیگر ما با ارتفاعات هندوکوش در افغانستان و کوه‌های صعب العبور روبرو خواهیم شد که نمی‌توان از این مسیر عبور کرد. در حالی که ایران مسیر همواری دارد که پس از طی مسافت مشخص به آب‌های جنوبی (خلیج فارس و اقیانوس هند) می‌رسید.
هیأت اعزامی از آستراخان روسیه به اکسپو ایران ۲۰۲۴

هزینه و زمان مسیر‌های دیگر، سه برابر مسیر ایران است

رئیس کمیته روابط بین الملل، مسئول تجارت خارجی و روابط بین‌الملل سازمان “اپورا راسیی” افزود: اگر از مسیر ایران به آب‌های گرم دسترسی پیدا نکنید مجبور هستیم از مسیر‌های دیگر و از تنگه‌های کرچنسک، بسفور و داردانل و کانال سوئز عبور کنیم که از نظر زمانی و هزینه سه برابر مسیر ایران است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، زمانی که از مسیر‌های جایگزین ایران استفاده می‌شود به محیط زیست این تنگه‌ها آسیب می‌رسد.

دونایف یادآور شد: مشکلاتی که همواره در سومالی و اطراف آن به وجود می‌آید را نیز نباید فراموش شود. کسی نمی‌تواند قدرت را در سومالی بدست بگیرد و لذا ما با مشکلاتی که در تنگه باب المندب و خروج از دریای سرخ بوجود می‌آید روبرو هستیم.

به اعتقاد وی، نزدیک به ۲۰ سال است که جهان با پدیده دزدان دریای سومالی روبرو است؛ لذا باید بدنبال تامین مسیر‌های جایگزین مناسب باشیم. این دقیقا همان موضوعی است که دولت‌ها باید به آن بپردازند و مسیر‌های حمل و نقل را طراحی و اجرا کنند.

این فعال اقتصادی روس در ادامه به بیان انتظار خود از دولت روسیه در این زمینه پرداخت و گفت: نیاز داریم که دولت در این زمینه مانع تراشی نکند و بخش خصوصی را در امر گسترش همکاری‌های فی مابین آزاد بگذارد.

وی تأکید کرد: حمایت دولتی در زمینه فعال سازی و راه اندازی تمام عیار کریدور لجیستیک و حمل و نقل شمال-جنوب لازم است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، با حل مشکل روابط پولی و مالی بین دو کشور مسلما کار‌ها بهتر و روانتر پیش خواهد رفت و حجم تبادل تجاری بین دو کشور افزایش خواهد یافت.

فهرست کالا‌های اولویت‌دار در تجارت مسکو – تهران

این فعال اقتصادی روسیه گفت: فهرست اولویت‌دار در تجارت دو کشور شامل محصولات کشاورزی، صنایع چوب، تجهیزات و ادوات کشاورزی، ماشین آلات صنعتی و ماشین سازی، تجهیزات پزشکی و داروسازی، حمل و نقل و محیط زیست، طراحی و ساخت تاسیسات زیرساختی، خدمات پزشکی و سلامت، خدمات‌ای تی و مالی است. در واقع این بخش‌ها مناسب همکاری بین کارآفرینان و بنگاه‌های کوچک و متوسط روسیه و ایران است.

جذابیت‌های ایران برای بازرگان روس

دونایف در ادامه گفت:‌شرکت من در زمینه صادرات محصولات کشاورزی بویژه غلات فعالیت می‌کند. ما غلات، آرد، ماکارونی، روغن‌های نباتی و محصولات گوشتی به کشور‌های مختلف بویژه کشور‌های اروپا، آفریقا و خاورمیانه صادر می‌کنیم.

وی افزود: ایران به عنوان بازار مصرف کالا‌هایی که ما صادر می‌کنیم و همچنین به عنوان کشور تامین کننده مواد غذایی و کشاورزی مورد توجه است. در حال حاضر من با جدیت دنبال تامین نوشیدنی‌های غیر الکلی از ایران هستم.

این فعال اقتصادی روس گفت: شرکت من بدنبال صادرات محصولات غذایی از ایران به کشور‌های آفریقایی است چرا که مسیر حمل و نقل از ایران نزدیکتر است. فکر می‌کنم که همین دو پروژه برای دو سال کار موثر کفایت می‌کند.

هیچ تحریمی مانع همکاری ما نخواهد شد

دونایف در بخش دیگری از این مصاحبه با بیان اینکه ما تجربه خوبی بخصوص در بخش صادرات و واردات محصولات غذایی با ایران داریم، گفت: ما این مسیر را ادامه خواهیم داد و هیچ تحریم و مانعی نمی‌تواند جلوی همکاری ما را بگیرد.

وی ادامه داد: ما روش‌های مناسبی برای تبادل و نقل و انتقال پولی و مالی پیدا کردیم؛ لذا سعی خواهیم کرد که این همکاری را گسترش دهیم.

ایران، یک کشور امن است

این فعال اقتصادی روس، در ادامه این مصاحبه، ایران را کشوری امن توصیف کرد و گفت: نکته مهم این است که من هیچ خطر شخصی و یا ژئوپلیتیک برای سفر به ایران و تردد در داخل این کشور نمی‌بینم؛ در کل، سطح خطر و ناامنی در ایران از آمریکا و یا هر کشور اروپایی دیگر بیشتر نیست.

با هیأت ۲۰ نفره به ایران رفتیم

دونایف همچنین گفت: ما سفر خود به تهران را مدت‌ها قبل از اینکه خبر برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران منتشر شود برنامه‌ریزی کرده بودیم و به عبارتی، بازدید هیأت ۲۰ نفره ما از اکسپو، خاتمه‌بخش سفر تجاری ما بود.

ایران در سطح عالی ظاهر شد

دونایف درباره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: در این نمایشگاه، ایران در سطح عالی ظاهر شد. خود نمایشگاه و غرفه‌هایی که تدارک شده بود عالی بود. ولی به نظر من بهتر بود که تعداد میزگرد‌ها و همایش‌های تخصصی بیشتری برگزار می‌شد تا نقطه نظرات کارآفرینان و بازرگانان ایرانی بهتر به سمع و نظر میهمانان خارجی می‌رسید.

وی ادامه داد: از این طریق ایرانی‌ها بهتر می‌توانستند به دیگران بگویند که دنبال تجارت و صلح هستند. ولی در کلیت قضیه و بخش اقتصادی نمایشگاه همه چیز خوب بود.

سفر تجاری ما به ایران، فوق العاده بود

معاون رئیس سازمان “اپورا راسیی” روسیه همچنین گفت: سفر تجاری ما به ایران فوق العاده بود. با صاحبان کارخانجات و کاآفرینان زیادی ملاقات کردیم همه آن‌ها منتظر ما بودند. دوستان زیادی برای ملاقات با ما از شهر‌های مختلف ایران مثل اصفهان، یزد، تبریز، مشهد و شهر‌های جنوبی ایران به تهران آمدند. اطلاعاتی که ما از دوستان ایرانی کسب کردیم و تعداد تماس‌هایی که داشتیم بیش از اندازه و انتظار بود. نمایشگاه نیز برای ما پلتفرم و فضای خوب و مضاعفی شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نتایج این مذاکرات گفت: به نظرم می‌توان از قرارداد‌های تجاری جدید صحبت کرد.

این فعال اقتصادی روس افزود: ما از کارخانجات زیادی بازدید کردیم بویژه مبلسازی، تولیدی نوشیدنی‌های مختلف، داروسازی، تجهیزات پزشکی، ماشین سازی، تراکتورسازی تبریز، تجهیزات و ادوات کشاورزی رشت، ماشین آلات متالورژی قزوین همگی فوق العاده بودند. ما باید با این کارخانجات همکاری داشته باشیم.

درباره “اپورا راسیی”

به گفته دونایف، سازمان “اپورا راسیی” در واقع یک اتحادیه غیر دولتی کارآفرینان، بازرگانان است که با هدف توسعه کارآفرینی و حمایت از آن در روسیه فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: این سازمان غیردولتی است و بودجه آناز طریق حق عضویت اعضای آن تامین می‌شود. ولی بزرگترین اتحادیه کارآفرینان در روسیه هستیم. اعضای ما بدنبال فعالیت‌های تجاری و اقتصادی هستند تا بتوانند از طریق خرید یا فروش کالا و خدمات خود پول حلال دربیاورند. سازمان در واقع به آن‌ها کمک می‌کند تا در مسیر درست حرکت کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا