هنر و فرهنگ

درخشش اصفهان در جشنواره فیلم رشد

ایسنا/اصفهان «۷۶۰۰» کدی است که خلبان‌ها در زمان قطع ارتباط با مرکز اعلام می‌کنند و «بمانی» نوجوانی از روستاهای شرق اصفهان است که به خلبانی علاقه دارد. این علاقه و کد ارتباطی، دست‌مایه فیلمی به کارگردانی بهروز باقری و تهیه‌کنندگی و بازیگری علی اوسیوند شد که دیپلم افتخار بهترین فیلم بخش بین‌الملل پنجاه و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد را از آن خود کرد.بهروز باقری، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان فیلم سینمایی «۷۶۰۰»  به ایسنا گفت:در دوران کرونا در سفر به یکی از روستاهای شرق اصفهان، بچه‌هایی را دیدم که روی تپه‌ای در حال تلاش برای متصل شدن به برنامه شاد و حضور در کلاس درس بودند. این موضوع در ذهن من باعث‌ این دغدغه و سوال شد که در روزگار اینترنتِ ماهواره‌ای چرا بچه‌ها در کشور ما برای دسترسی به یک نرم‌افزار مشکل دارند؟‌ همین دغدغه شروع نوشتن فیلمنامۀ نیمه بلند «اینجا آنتن نمی‌دهد» شد.
او ادامه داد: برگزیده شدن «اینجا آنتن نمی‌دهد» در جشنواره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جشنواره فیلم کرمان انگیزه‌ای شد تا من دست به کار بازنویسی و تبدیل آن فیلم‌نامه سینمایی شوم. در زمان انتخاب نام متوجه شدم خلبان‌ها کدی دارند که در زمان قطع ارتباط با برج مراقبت از آن استفاده می‌کنند؛ بنابراین از این کد به عنوان تمثیلی برای بچه‌ای استفاده کردم که ارتباط او با دنیای بیرون و آموزش درسی قطع شده است.
باقری گفت: در فیلم «۷۶۰۰»، «بمانی» و دوستانش با مشکل اینترنت، عدم آنتن‌دهی، در دسترس نبودن موبایل و آسیب دیدنِ تنها موبایل موجود مواجه می‌شوند و فیلم، چالش‌های این نوجوانان برای دسترسی به اینترنت و آموزش مجازی را روایت می‌کند، که علی اوسیوند با مطالعه فیلم‌نامه، تهیه‌کنندگی و بازیگری در آن را پذیرفت.
کارگردان فیلم «۷۶۰۰» با بیان اینکه علی اوسیوند به سفارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار تولید اثری فاخر را داشتند، گفت: متاسفانه زمانی که نام اصفهان می‌آید همه انتظار فیلم طنز دارند، با این وجود تصمیمِ ما تولید کار فاخری بود که توجه‌ها را جلب کند. بعد از اتمام کار فیلم را به عنوان اولین جشنواره به جشنواره فیلم رشد ارسال کردیم که سومین جشنواره علمی، آموزشی دنیا و جشنواره‌ای ۵۳ ساله، کهن و  ارزشمند است. در این جشنواره  ۷۶۰۰ با انیمیشن پرفروش «بچه زرنگ» و فیلم «کاپیتان» رقابت کرد و خوشبختانه توانست دیپلم افتخار جشنواره رشد را به دست آورد.

او با اشاره به عوامل این فیلم گفت: تصویربردار فیلم «۷۶۰۰» مسعود کاظمی اصلانی و فرامرز مختاری صدابردار فیلم است، همچنین تدوین به‌عهده مهدی دهقانی، برنامه‌ریز افسانه احدی‌نژاد و موسیقی توسط کارنگ کرباسی کار شده است؛ ضمن اینکه علی اوسیوند، حبیب تاجمیر، محمدرضا عرب جعفری و نیلوفر مصیبی این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.
باقری با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های همیشگی‌اش درخشش سینمای اصفهان بوده است، اظهار کرد: باعث تعجب است که اصفهان در همه هنرها سرآمد است اما در سینما بچه‌های ما در تهران یا کشورهای دیگر می‌درخشندغ کمااینکه اولین اسکار کشور را یک اصفهانی گرفت. سوال این است که چرا کارهایی که در اصفهان ساخته می‌شود موفق نمی‌شوند؟ من در این زمینه بررسی و مطالعه زیادی انجام دادم که چرا کارهای تولید شده در اصفهان دچار افت می‌شوند؟ امیدواریم که بتوانیم این مشکل را رفع کنیم و فکر می‌کنم با برگزیده شدن فیلمی در یک جشنواره بزرگ (که صددرصد و از ریشه در اصفهان تولید شده) یک گام به رفع این مشکل نزدیک شویم.
این کارگردان اصفهانی که در ۱۳۹۱ جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوانان را برای فیلم سینمایی «تولد یک عروسک» دریافت کرده، گفت: بعد از «تولد یک عروسک» برای فیلم بلند برنامه‌ریزی داشتم؛ بنابراین «سرالیش» با موضوع کودک‌همسری را نویسندگی و کارگردانی کردم که تاکنون ۱۸ جایزه بین‌المللی را کسب کرده و هنوز داخل ایران اکران نشده است‌.
او گفت: این فیلم و جایزه را به و پدرم که معلم ادبیات بودند و برادرم معلم شهید علی باقری تقدیم می‌کنم و امیدوارم این جایزه امیدی برای فعالیت بیشتر و بهتر سینماگران اصفهانی باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا