سیاسی

تغییر جهت اقتصاد رانتی به اقتصاد دانش‌بنیان با اتکا به تولیدات بار اول

شاکری گفت: با محصولات دانش‌بنیان، اقتصاد کشور از اقتصاد رانتی به اقتصاد دانش‌بنیان تغییر جهت خواهد داد.

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران و عضو فراکسیون دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مصوبه تولید بار اول برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مصوبه تولید بار اول این زمینه را برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرده تا در صورتی که محصولی تولید کنند که برای اولین بار در کشور تولید شده باشد و بتواند نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی و صنعتی را از تجهیزات راهبردی گلوگاهی که مجبور به واردات آن‌ها هستند بی‌نیاز کند قطعاً تاثیر بزرگی بر رشد این شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه با محصولات دانش‌بنیان، اقتصاد کشور از اقتصاد رانتی به اقتصاد دانش‌بنیان تغییر جهت خواهد داد، گفت: وقتی شرکت‌های دانش‌بنیان کالایی را تولید کنند که بر اساس تعیین معاونت علمی ریاست جمهوری مشابه داخلی نداشته باشد یعنی این کالا منحصربه‌فرد است و باید از آن حمایت کنیم.
عضو فراکسیون دانش‌بنیان مجلس توضیح داد: در همین راستا در این قانون در نظر گرفته شده که اگر محصولی منحصربه فرد بود و برای اولین‌بار تولید شده بود، فرآیند تشریفات اداری برای آن حذف شود و در مناقصات نیز نیازی به شرکت کردن آن‌ها نباشد تا به این وسیله مدیران دستگاه‌های دولتی و خصوصی ترغیب شوند از این تولیدات استفاده کنند.
وی ادامه داد: با این تسهیلات خیلی کار بزرگی برای شرکت‌های دانش‌بنیان انجام نداده‌ایم بلکه آن‌ها را در جایگاه مناسب خود قرار داده‌ایم.
شاکری افزود: بر اساس آمار معاونت علمی تاکنون ۹۲ قرارداد تولید بار اول در کشور نهایی شده که ۶۸ هزار میلیارد برای کشور درآمد و سودآوری داشته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه حرکت دانش‌بنیان‌های ما به سمت تولیدات بار اول مناسب بوده است و باید با قدرت ادامه پیدا کند، اظهار کرد: ما باید یک اطمینان‌خاطر به دانش‌بنیان‌ها بدهیم که وارد بخش صنایع کوچک و خرد شوند، زیرا این بخش صنایع ما مشکلات بیشتری دارند.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات بیان کرد: در حال حاضر محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنایع کوچک و خدماتی در حال فعالیت هستند و ما باید آن‌ها را تشویق و ترغیب کنیم که به سمت صنایع بزرگ‌مقیاس حرکت کنند و آن‌ها نیز دانش‌بنیان شوند.
وی افزود: دانش‌بنیان‌ها در حوزه بهداشت و خدمات رشد خوبی کرده‌اند و باید در سایر حوزه‌ها هم رشد متناسبی را داشته باشند. هرچه از شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر حمایت کنیم آن‌ها تشویق می‌شوند که به سمت صنایع بزرگتر حرکت کنند و محصولات مورد نیاز آن‌ها را تامین کنند به‌عنوان مثال در صنایع دفاعی در حال رقابت هستیم و باید در سایر حوزه‌ها نیز همانند بخش دفاعی رشد پیدا کنیم.
عضو فراکسیون دانش‌بنیان مجلس اظهار کرد: ما حتی می‌توانیم با استفاده از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز نیز حرکت کنیم و تمام محصولات مورد نیاز آن‌ها را با استفاده از همین تولید بار اول بومی کنیم، چون دانش‌بنیان‌ها در این بخش‌ها می‌توانند خیلی موفق‌تر از بخش صنایع عمل کنند.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا